Förlossnings berättelse!

 Tidigare under dagen hade malin rydberg sagt att jag skulle sitta på fötterna och studdsa att det kunde få igång värkarna. Så efter att vi hade bakat klart så satte jag mig och gjorde som hon hade sagt. Efter 10 min så sa de pang, jag började få värkar! Klockan var runt halv 11 på kvällen.

Värkarna började bli mer o mer kraftfulla så jag började klocka värkarna, och när jag märkte att jag hade täta sammandragningar så ringde jag upp till förlossningen runt 24:00 som sa till mig att duscha ett tag. Och ringa om det skulle bli värre. Vid 02:30 så ringde jag upp igen, och dem sa att jag kunde åka upp!

Kom in på förlossningen 03:30 då var jag öppen endast 3 cm. Men jag började få riktigt ont. hade 4-5 smärtsamma sammandragningar på 10 min. Så jag fick bada men orkade endast hålla ut i en timma sen bad jag om lustgas och kort därefter fick jag ryggbedövningen.

Vid 09:00 så spräckte dem hål på hinnan så att fostervattnet gick, och efter det så blev allt ett "helvete". Jag hade så ont och värkarna blev kraftfulla och jag ville bara krysta. Så omedvetet så krystade jag och blev ombed att inte göra det eftersom detta skulle trötta ut mig!

Jag var öppen 9 cm vid 11:30 och hade en kant kvar som 3 olika barnmorsker försökte massera bort, så under varje värk var dem inne och försökte få bort kanten!! Och det gjorde så förbannat ont att jag skrek hysteriskt!

När klockan blev 12:15 så började mina krystvärkar och 12:30 så kom min lilla tjeja till världen!!


Bara några minuter gammal!!


Min tjockis!Blir lite svårt att blogga och underhålla sig med det när det finns en liten tjej som jag mer än gärna ger min uppmärksamhet till! Så tills vidare så får ni nöja er med korta tråkiga inlägg ;)

bvc

Idag hade vi vårat första bvc besök, dem vägde henne och kollade så allt var bra. Och våran lilla tjeja har gått upp jätte bra i vikt, nu väger hon mer än sin vikt som hon hade när hon föddes. Och hon gick även ner i vikt första dagen, från 3750 till 3595. Och nu väger hon 3840! Och än så länge så går amningen kanon bra.

Nu blir det sängdags..


vikten..

Dessa få dagar med min tjeja så har allt verkligen gått kanon bra, hon är så lugn och snäll. Skriker ingenting om nätterna, utan man vaknar av att hon ligger och sparkar och slår med händerna åt alla håll och gnäller då o då.
Tänkte skriva om förlossningen antingen ikväll eller imorgon.

Måste bara säga att jag trodde att min mage skulle vara stor efter att keylin kommit ut, den var svullen i några dagar och det såg nästan ut om det fanns en liten kvar där inne. Men den har sjunkit och jag kan använda gödseln som jag köpte som var i storlek S. Känns så himla bra att magen försvann snabbt och att det inte är mycket kvar heller. Vägde 77 sista dagarna under graviditeten, så ska väga mig inom dessa dagar för att se hur mycket man väger nu :)

prinsessan..Världens finaste tjej kom till oss den 15 oktober vid 12.30. Keylin nicole 3750 g & 51 cm.

?

Är det bara hos mig eller kommer posten vid olika tider? Ibland dyker posten upp redan runt 1-2 och ibland efter 3! Vill ju veta om våran matta som vi skickade efter har kommit!!

Isåfall blir det en promenad bort till okq8 och sedan hem och bara vääääänta! 4 dagar över tiden känns som en evighet! Men har börjat få lite ont, så det kanske sätter igång snart. Hoppas!! Nu blir det att laga mat...


(Y)


nada..

Det här börjar bli tråkigt och jag blir allt mer otålig för varje dag som går. Ingen bebis ännu fast jag har ju endast gått 2 dagar över bf, den kan komma när som eller så kan jag få oturen att gå i 2 veckor ocih sedan bli igångsatt ;).
Eftersom den är så pass envis och inte vill titta ut och jag började bli "bloggsugen" så struntar jag i att vänta på bebben.

 På tal om annat är det någon annan som ska se när gruvarbetarna från chile äntligen får komma upp ur gruvan där dem har suttit fast i lite mer än 2 månader? Eftersom jag har chilenska kanalen här hemma så blir det att bänka sig framför tvn!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7945161.ab

byebye..

Jag återkommer med bloggandet efter att jag fått min lilla bebis, känner att just nu händer det inte så mycket mer än att vänta och längta. Så håll koll, vilken dag som helst kan bebisen ploppa ut ;)


inköp..

Idag har inte så mycket mer gjorts än att vi åkte och köpte mig en ny platt-tång eftersom min gick sönder. Skönt att bara ha fått spendera nästan hela dagen hemma.. Så nu ska jag lägga mig i sängen ett tag och kolla på fi lm.


Dagen..

Den långa dagen börjar närma sitt slut, och det tackar jag för. Har varit en fullspäckad dag, började med att jag var hos min barnmorska på mitt sista besök, om bebisen nu vill komma när den ska, annars så har jag en tid den 18e oktober. Allt såg bra ut som vanligt och jag har gått NER ett halvt kilo. Förstod inte hur man kunde gå ner under graviditeten, men det kunde man visst sa barnmorskan.

Sedan bar det av hem till kim som klippte och färgade mitt hår! Blev jätte nöjd! Skönt att jag äntligen klippt topparna som inte har gjorts på 10-11 månader.

Och slutligen så kom jessica,isabel,alexandra & lina hem på en fika. Kanske sista fikan som vi har ensamna?! Var hur mysigt som helst och även få egentid med tjejerna vilket inte blir ofta nu för tiden. Så tack!!

Fortsätta tv-tittandet och sedan läggdags för mig som varit uppe sedan 7!

....

Nu ska vi ut och ta en kvällspromenad emot min vilja, inte ens som gravid får man som man vill. Alla tjatar om att jag ska röra på mig, men jag personligen tycker jag rört mig tillräckligt under dessa 9 månader! Men tyvärr får jag inte min vilja igenom, så ut och gå blir det nu innan läggdags.

Försöker även fånga på video när bebisen bökar runt inne i sitt revir, får se om det blir någon tillräckligt bra som jag kanske slänger upp här sen..


Magen!

Imorgon blir det att åka raka vägen ner till stan för att köpa mig en gördel från lindex som jag kan börja använda en dag efter förlossningen, ska även beställa hem en belly bandit. Dock är prisskillnaden ganska stor, och den billiga varianten kanske fungerar lika bra som den dyra.

Men efter att jag googlat så har många även rekommenderat gördelen från lindex. Så jag börjar med den!

  Vs


Gördel från lindex - 199:-         Belly bandit från www.lillabebben.se - 695:-


ananas och hallon

Fick höra att ananas påskyndar processen och kan göra att slemproppen går eller att man börjar få värkar. Även hallonte skulle ha någon effekt. Så nu har man varit och handlat hem ananas och hallon te. Men som melissa sa, bebisen kommer när den vill komma. Finns ingenting som påskyndar de hela. Men jag ville endå prova haha, och ananas är otroligt gott, även hallonte. Så funkar det inte så har jag  iallafall ätit/druckit något gott :)


RSS 2.0